vrijdag 30 november 2007

Foto's!

En hierbij de beloofde foto's:
De Spiegelsokken van de Yahoogroep sokkenbreien
De Urchin die ik met mijn vriendinnen heb gebreid
De Tiffany's van Knitty
En dit is een trui uit mijn eerste Burda (9/2000), die ik vorig jaar heb gemaakt toen ik nog niet blogde. Een simpele trui op naalden 8 en 9, en helemaal in het rond. Ik draag hem graag, hij zit heerlijk.

donderdag 29 november 2007

Urchin vertaald

Op aanvraag heb ik de Urchin vertaald, hij staat nu rechts bij mijn patronen. Kijk even of je hem kunt downloaden en geef even een seintje als dat niet lukt(heb eerder probelemen gehad met downloaden, toen lag het aan de versie van acrobat reader).

Gisteren was het gezellig bij SnB Enschede, toen was ook nog de vraag of ik hem wilde vertalen. op dit moment ben ik een beetje vastgelopen met de stage dus moet ik afwachten op een gesprek; wat tijd over voor andere dingen dus. Hoop dat mensen er plezier van hebben, en laat maar weten als iets onduidelijk is.

De Tiffany schiet op, ben al op de helft van de tweede want. Er zijn foto's gemaakt maar thuis hebben we geen internet en ben de foto's vergeten mee te nemen naar hier... die komen dus nog.

dinsdag 27 november 2007

Wiskunde is leuk!




Hier een leuk wiskundeplotje (het is op basis van niet lineaire signaal analyse, attractors ed). Als je op een kamer zit met drie andere slimme mensen die ook aan het onderzoeken zijn houd je de hele dag leuke gesprekken over van alles en nog wat, ook over je onderzoek. Mijn kamergenootje is bezig met neurale netwerken en kwam op dit soort plotjes, die ik ook leuk vond en ben mee gaan spelen. Wie weet worden het nog mooie breipatronen!

maandag 26 november 2007

Even bijpraten

Alweer een week stage achter de rug, jeetje wat gaat dat hard, volgende week zit ik er alweer een maand en ben ik al op 1/3. Er waren wat vragen wat ik nu precies ga doen met neurofeedback omdat het al bestaat. Mijn begeleider/neuroloog heeft de Brain Symmetry Index ontwikkeld, een getal dat aangeeft hoe symmetrisch de hersensignalen zijn. Dat is een getal tussen 0 en 1, en ligt bij een gezond mens rond de 0.1 want je dominante kant is iets sterker aanwezig. Dit getal moet ik met een paar aanpassingen terugkoppelen/feedback geven, en omdat het hersensignalen zijn waarmee dit getal berekend wordt is het neurofeedback.

De eerste Tiffany is af, sterk verlengd want de ontvangster heeft hele lange vingers en heeft ook altijd moeite met wanten vinden die passen. Ik zal later een fotootje maken, zonder daglicht want het is nu donker als ik wegga en donker als ik thuiskom. Ze zien er in ieder geval ongeveer zo uit:

Oma was langsgeweest en heeft een hele koffer vol met wol meegenomen voor me! Wat gaaf zeg, veel restjes maar ook 6 bollen noorse grijze sokkenwol, dat worden mannensokken :-). Ook nog 4 bolletjes roze sokkenwol, dat worden mooie patroontjessokken, en nog garen waarmee ik kerstengeltjes ga haken.

Mijn spiegelsokken zijn ook af :-), ze zitten heerlijk. De sjaal voor vriendlief is nu bij het 5de patroontje dus dat vordert gestaag. De stola zit nu op 1/3 van week 5, dus dat is nog even doorbreien voordat die af is. Ik ben begonnen aan supersimpele beenwarmers voor een vriendin van hele mooie lana grossa wol. Veel te veel projectjes op de naalden dus, en voor mijn moeder wil ik ook die mooie wanten maken voor haar verjaardag. We blijven bezig!

donderdag 22 november 2007

mutsen update

4 van de 7 hebben hem al af!!! Met andere woorde: ik heb mensen met succes laten kennismaken met de verslavende werking van breien :-P. Nu weer hard aan de stage...

dinsdag 20 november 2007

Waar ben ik mee bezig?

Tsja, ik dacht dat sommigen van jullie het wel leuk zouden vinden om te weten waar ik op mijn stage mee bezig ben, ik moet toch iets doen in de tijd die ik niet meer gebruik om te breien (ik ben trouwens gisteren begonnen aan de Tiffany's). Op you-tube staat een heleboel en dit is een van de filmjes die het wel goed uitlegt:

Het is erg amerikaans in dit filmpje maar de hoofdlijn is wel duidelijk. Ik moet een visualisatie maken (net als de pacman in het filmpje) voor mensen die een herseninfarct hebben gehad. Op dit moment ben ik bezig met de EEG-signalen te verwerken, over een week of wat begin ik met de plaatjes. Nog genoeg te doen dus!

vrijdag 16 november 2007

Nog steeds druk...

met de Stage. Ondertussen wel aardig wat gebreid, maar alleen in het weekend en op de SnB avonden; de spiegelsokken zijn al bij de teen, de urchin is af en ik heb nog een paar rijen gebreid aan de sjaal. Handschoenen voor vriendlief waren precies op tijd af; het begon te vriezen. Hij is er blij mee, alleen moettie wennen dat hij niet alle vingers strak naast mekaar kan houden.

De SnB Enschede workshop met vriendinnen was heel erg leuk. Het kwam er (natuurlijk) op neer dat ik helemaal niets van de workshop heb meegekregen van Marjan Hammink, ik was de vriendinnen aan het leren breien. Na protesten van ze, 'je overschat ons, dat kunnen we nooit, hadden we niet beter een sjaal kunnen breien?', zijn ze begonnen met de long tail cast on, dat ging redelijk. Maar ze hadden nooit verwacht dat ze 1 partje af zouden hebben en konden breien. Het resultaat na 1 avond:
3 hadden 3 partjes gebreid
2 hadden 2 partjes gebreid
1 had 1 partje gebreid
en de laatste heeft alles weer uitgehaald omdat ze het schema niet snapte. Dus heb ik donderdagochtend even een nieuw schema gemaakt voor haar, dat moet nu wel lukken.Ik kreeg ook donderdag een mailtje van een van de meiden, dat ze het toch wel erg leuk had gevonden en dat ik haar aan het breien van simpele dingen had gezet. Toen ze thuis kwam heeft ze nog 2 partjes gebreid. Een beter resultaat is er volgens mij niet :-)...

De Secret Stole ligt eventjes stil, hoop morgen bij te kunnen werken, met de stage en bijna alle avonden bezet komt er helaas helemaal niets van. Als de sokken af zijn begin ik met wanten voor vriendinnen, en ik ga zaterdag met een andere vriendin naar de stad om wol voor haar beenwarmers uit te zoeken. Die zijn makkelijk; 1-1rib in het rond, dus ik verwacht dat die binnen afzienbare tijd af zullen zijn.

zaterdag 10 november 2007

I frogged it...

In het engels klinkt het veel leuker om te zeggen dat je je hele werk hebt uitgehaald; de argyle sjaal heb ik uitgehaald en ben opnieuw begonnen. Gisteren in de trein heb ik lekker aan gebreid maar toen ik in de bus zat heb ik besloten hem uit te halen. Het begin vond ik niet mooi; ik breide toen met in elke hand een draad met als gevolg dat de steken die met mijn rechterhand gemaakt zijn (de grijze) veel strakker waren en het dus naar binnen getrokken werd. Je kunt het wel zien als je op de tweede foto klikt; de onderste grijze kruis in de blauwe ruit is niet te zien. Met moeders overlegd (die heeft altijd raad :-) ), en die zei dat ik het echt maar beter uit kan halen. Zeker omdat het voor iemand anders is en ik hem zal blijven zien. Dus gisteravond alles uitgehaald, vanochtend opnieuw begonnen. Heel erg blij ben ik want het ziet er nu echt super uit! Ik brei nu met beide draden in de linkerhand, de grijze om de wijsvinger en de blauwe om de middelvinger, op deze manier draaien de draden namelijk niet om elkaar. Tot nu toe (afkloppen!) zitten er ook nog geen fouten in het werk, en ik heb alweer 2 patroontjes. Het verveelt me nog niet wat erg fijn is.

Ik ga mijn vriendinnen van de studie leren breien aanstaande woedsdag. De organisator van SnB Enschede heeft een workshop van Marjan Hammink (dezelfde als op de SnBdag) geregeld, super! Maar dat viel tegelijk met het 'dispuut'avondje dat ik zou organiseren deze keer; dus: combineren! Iedereen gaat gezellig mee, ik leer hen breien en kan (hopelijk) opvangen wat Marjan allemaal te vertellen heeft. Voor de vriendinnen heb ik bij de Zeeman voor 3,20 euri pp een set breinaalden 8mm en een leuke bol wol gehaald. 7 verschillende; voor iedereen een eigen kleur bol. Overal een mooi lintje omheen en dat heb ik een leuk pakket. Van dezelfde wol ben ik nog een Urchin aan het breien (hij wordt leuk, ben nu op de helft) om als voorbeeld te laten zien wat je kan maken door alleen recht te breien. Ik heb goede hoop dat dat de dames wel moet lukken; ze zijn tenslotte allemaal technisch! En anders een recht-toe-recht-aan sjaal wat ook leuk is want de wol verandert van kleur.

De spie van de samenbreisokken heb ik gisteren in de trein afgekregen dus nog even doorbreien naar de teen, dat wordt morgen in de trein terug! Nu nog even lekker relaxed en gezellig weekend vieren in Brabant.

vrijdag 9 november 2007

Foto's




De Secret Stole tot en met hint 5 is nu 1,5m lang, dus helemaal op de foto krijgen lukt niet meer. Het waren weer veel bubbels, komende week ziet het erg leuk en gevarieerd uit!






De Samenbreisokken van de yahoogroep zijn leuk om te breien, schiet lekker op en een uitdaging om 2 tegelijkertijd te breien! De wol is Regia uit mijn sokkenbollencollectie.


De Argyle sjaal, dubbel gebreid zoals ik geleerd heb in de workshop bij Debbie Stoller. Hij wordt voor vriendlief, die heeft zo'n donkerblauwe Gaastra-jas waar die mooi bij past. De wol is Drops Karisma; lekker spul!

Stage zorgt voor stilte...

Het is druk... En dus weinig blogjes van mij. Wel wat gebreid; secret stole is woensdagavond tot en met week 5 afgekomen, de sjaal voor vriendlief heeft al 4 argyle patroontjes en de hiel zit al in de samenbreisokken. Foto's moeten er nog komen, ik zal kijken of dat vandaag nog gaat lukken; vanmiddag de trein in om naar mijn ouders te gaan en dan lekker een weekendje relaxen.

maandag 5 november 2007

Stage ontwijkend gedrag

Ik heb zitten puzzelen vandaag.
Vanochtend heb ik namelijk opgezocht wat het antwoord is van deze week van de Secret Stole, de vraag is wat een ander woord is voor een ideale gemeenschap; een Utopie (utopia), en dat wil dus zeggen dat elizabeth niet klopt. aargh, ik was zo zeker van mijn gelijk. Dus op zoek naar een ander antwoord, puzzelen, puzzelen, googlen, wikipedia-en...
Mijn gedachtenredenatie :-)... is als volgt:
Gekeken op utopie bij wikipedia en daar kwam ik sprookjes tegen. Alle sprookjes afgezocht van grimm en christian andersen. Niets gevonden wat erop leek. Toen gegoogled op utopia, england en fairytale. Ook niets. Toen heb ik gegoogled op utopia, england en lady.
Ha, daar was wat beters; Camelot! Dus eens even kijken op de wiki-pagina over camelot. (zoekende naareen woord van 9 letters) De vormen van de Secret Stole komen namelijk wel in de buurt van de dingen die je wel ziet over de ronde tafel. Guinevere leek me mooi, maar daat zit geen L in. Klopt dus niet. Hmmm, zoeken, zoeken, ik was wel warm had ik het idee (maar dat dacht ik de vorige keer ook, dus dat maakt niet zoveel uit :-) ). Onderaan de pagina gekeken naar de characters, en daar stond bij... excalibur. Hmmm, dat zou wel eens in de richting kunnen zijn. Vooral toen ik vond dat de Lady of the Lake het zwaard aan Arthus heeft gegeven. En even letters kijken:

Utopia
England
Lady
Aristochracy
Bravery
Chastity (bij nader inzien :-) )
ExCALiBUr
Dus ik denk dat ik een mooie gok heb gevonden, we wachten weer af tot volgende week!

zondag 4 november 2007

Het was geweldig!!!

Het was heel erg leuk, de stitch 'n bitch dag. Wel vroeg op (5:50 ging de wekker), maar toen we als delegatie van de enschedese stitch n bitch groepen eenmaal in de trein zaten was de treinreis zo voorbij! Lekker breiend en toegelachen door de conducteurs treinden we van oost naar west en om 10 uur waren we aangekomen op plaats van bestemming. Veel wolletjes, leuke workshop (ik deed double knitting van Debbie Stoller, echt een succes), gave modeshow (4de prijs met mijn moebiuscol en bijpassende handschoenen!!!!!!!) en met een volle tas teruggekeerd. Leuke mensen ontmoet, mooie werkstukken gezien en met een tevreden en voldaan gevoel weer teruggereisd. Ik had 2 berensets gemaakt (helaas niet mee rop de foto gezet), en bij de workshop had iemand een Kikabeer gekocht met één van mijn setjes!!!! Wat ontzettend gaaf was dat!
Mijn buit van gisteren:
Eerste lapje double knitting (valt best tegen, is erg veel werk maar leuk om te doen)
4 bollen Drops Karisma voor zo een sjaal voor vriendlief
5 bollen alpaca in de kleuren bruin, rood, donkerblauw, groen en oranje voor de Tiffany
het boek "breipatronen" gewonnen op de modeshow
Een Filatimagazine met alleen maar mannentruien, ook voor vriendlief
1 bolletje blauw-paarse Gedifra Moos (heel erg mooi), voor als er een mooi patroon aan komt waaien

Al met al een hele tas vol, en ik lag binnen drie kwartier op bed toen ik thuiskwam; ik was kapot :-)...

Nu een nieuwe dag, tijd voor de 5de hint van de Secret Stole (weer van die saaie bubbles :-( ), en een lekker versgebakken brood met de lunch.